tisdag 15 juni 2010

Kärringar som dessa är anledningen till varför matte och husse har svårt för utställningvärlden

När vi bestämde oss för att skaffa ridgeback så var det enbart för att vi blev så förtjusta i rasens mysiga mentalitet. Dock visste vi inte om att det var en hel skönhetsindustri bakom så mycket av det. Självklart är det ju inte bara så med just ridgebacks utan med hundutställningsvärlden över lag.
Vi ville ha en härlig hund att ta med ut i skogen, att gosa med i soffan och träna med. Det är också precis det vi gör. Sen har vi tillsammans med vår uppfödare, världens bästa Emma bestämt att Nero ska ställas ut för att han är en sån snygg kille och han tycker att det är roligt.
I början så tyckte jag (matte i det här fallet) att det var lite läskigt men nu tycker även jag att det är kul.

Vi fick en kommentar här i bloggen idag från en person som tyckte att det inte var någon idé att ställa ut Nero då han är off set i ridgen och är levernos. Personen i fråga (som såklart var anonym) uttryckte att levernosar inte gick bra i ringen för att de är fula och enligt denna person tycker de flesta domare det också. Hon (för det är säkert en kärring) tyckte även att man inte bör avla på dom då leverfärgen skulle vara ett pigmentsfel.
Jag blev ledsen och förbannad såklart...
Folk får tycka vad dom vill om saker och ting men att inte ha mer för sig i livet än att lägga energi på att sätta skönhetsideal på djur är för mig helt sjukt.

En hund är en hund. En vän, en följeslagare, en lekkompis, en tröstare och en livskamrat. Oavsett om den har en ridge, vad den har för färg på nosen, om den är halt, lytt eller "ful" som stryk. Har man hund av något annat skäl så är man i mina ögon helt ute och cyklar.

1 kommentar: